Wat kan je nou precies verwachten als je met je leerlingen naar Night of the Nerds on tour | Nijmegen komt? Hieronder vertellen we het je!

Stap voor stap Night of the Nerds:

  1. Jij bent een enthousiaste docent of decaan die de leerlingen wil prikkelen met de diverse en futuristische wereld van Creative Tech!
  2. Bestel kosteloos de kaartjes voor jouw leerlingen en begeleiders (ongeveer 1 begeleider per 15 leerlingen) via onze site en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
  3. Ongeveer één maand voor het evenement is het programma bekend en kan je die hier bekijken.
  4. Plan het bezoek met jouw leerlingen: fiets, OV, rijdende docenten/ouders of huren jullie ergens een bus?
  5. Een week voor het evenement ontvang je via de mail de laatste info, waaronder de plattegrond met programma en de puzzel voor de leerlingen. Hiermee kan je de leerlingen voorbereiden op hun bezoek.
  6. Het evenement: kom langs op je inlooptijd en heb een techtastische ervaring! 

Loop je vast bij een van de stappen, wil je even sparren of nog wat extra informatie? Neem dan contact op via educatie@futurebites.nl

Lees hieronder meer over de twee delen van het evenement: de expo & het plusprogramma. 

Expo

Het hart van Night of the Nerds is de expositie. Dit vindt plaats in een grote hal, waar de leerlingen rond kunnen lopen en de verschillende programma onderdelen kunnen beleven en bewonderen. De leerlingen kunnen games uitproberen, in een nieuwe wereld stappen met VR, Tech kunstenaars ontmoeten en nog veel meer. Het programma is elke editie anders en afhankelijk van de laatste ontwikkelingen, daarom staat deze pas een maand van te voren vast. Ook zijn er inloopworkshops te vinden van onze eigen Creative Tech Academy. Als je wil weten wat er allemaal op de expo staat, is dat te vinden onder programma. Deze pagina wordt in de loop naar het evenement bijgewerkt.

De leerlingen kunnen zelf ‘los’ rondlopen op de expo. We verwachten wel dat er begeleiders aanwezig zijn om leerlingen te motiveren om dingen uit te proberen en om eventueel storend gedrag te corrigeren. Om de leerlingen meer sturing te geven in hun activiteiten, krijgen de docenten ongeveer een week van tevoren een puzzel toegestuurd. De leerlingen moeten in deze puzzel opdrachten volbrengen en vragen beantwoorden. Als ze alle antwoorden hebben gevonden, kunnen ze hun puzzel inleveren om kans te maken op een prijs.

TechTalk algemeen beeld

Plusprogramma

Naast de expo is er ook een plusprogramma te beleven. Voor Night of the Nerds on tour | Nijmegen zijn er 5 verschillende TechTalks. Elke TechTalk duurt ongeveer een uur en is in een andere ruimte dan de expo. Hier moeten apart kaartjes voor besteld worden.

De TechTalks zorgen voor een verdiepende laag aan het bezoek. Er komen twee sprekers, die elk 15-20 min vertellen over waar zij mee bezig zijn in de wereld van Creative Tech. Dit zijn wetenschappers, directeuren van techbedrijven, onderzoekers en noem maar op. De leerlingen luisteren naar het verhaal en kunnen vragen stellen over de onderwerpen. We raden de TechTalks aan voor havo- en vwo-leerlingen.

 

Voorbeelden van eerdere edities: ‘Games die de wetenschap helpen, hoe maak je die?’, ‘Fashion Tech: van zorg tot de rode loper op Instagram’ en ‘Kunnen robots de wereldkampioen voetbal verslaan in 2050?’.